Onrust duurt voort bij De Graafschap

Dat het onrustig is binnen De Graafschap zal niemand ontgaan zijn. De positie van trainer Henk van Stee staat steeds meer onder druk. Dit ondanks de steun van de spelersgroep.

Het is al langer onrustig bij de doorgaans zo gemoedelijke club. Gisteren was er al intern een intern crisisberaad. Deze gesprekken zullen vandaag hervat worden. De algemene verwachting is dat Van Stee op non-actief gesteld zal worden. "Het publiek wil een kop zien rollen en het zou dan prettig zijn om de steun van de directie te voelen. Ik wil het seizoen graag afmaken, want ik geloof nog steeds dat we in de Eredivisie blijven, maar daarvoor moet het wel rustig zijn in alle geledingen van de club."

Sietze Veen, de voorzitter van de club uit Doetichem, is het hier mee eens. "Het is de hoogste tijd om in te grijpen, want iedereen die onze mooie club een warm hart toedraagt, is de huidige situatie spuugzat. Als mensen zich als een God willen profileren vind ik dat prima, maar niet bij deze club. Ik heb zowel Leen als Henk bedenktijd gegeven. Eigenlijk is het heel simpel: lijfsbehoud telt en het clubbelang staat voorop. Wie die mening niet deelt, is niet langer welkom."