Seizoen Arteta voorbij

Everton moet het de rest van het seizoen stellen zonder middenvelder Mikel Arteta. De Spanjaard scheurde een kruisband in het Premier Leagueduel met Newcastle United (0-0).

Trainer David Moyes vreesde het ergste al, en na onderoek is gebleken dat Arteta onder het mes moet en zo'n zes maanden uit de roulatie ligt. "Toen hij het veld af liep zei ik al tegen hem dat het een zware blessure was. Maar dat wist hij zelf ook wel", zegt Evertons fysiotherapeut Mick Rathbone. "We gaan er momenteel van uit dat hij zes maanden uitgeschakeld is. We proberen niets te forceren, maar zien de start van volgend seizoen als een mogelijk moment van rentree."

Rathbone kon ook melden dat de Spanjaard de noodzakelijke operatie zal ondergaan in zijn vaderland. "Volgende week zal hij onder het mes gaan in Barcelona."

Voor Everton is het verlies van Arteta een flinke tegenvaller. The Toffees staan zesde in de Premier League, en met de middenvelder verliest de club uit Liverpool een belangrijke basiskracht. Everton strijdt ook nog mee in de FA Cup, en heeft inmiddels de kwartfinales bereikt. Daarin zal het aantreden tegen West Ham United of Middlesbrough.