[IJshockey] Geleen Eaters ook door

Drie van de vier halvefinalisten zijn bekend. Geleen won ook de tweede wedstrijd tegen Groningen en mag in de halve finales aantreden tegen Den Haag. Man van de wedstrijd was Steve Farrer met een goal en twee assists.

Coach Sergey Yashin zag het al somber in voor zijn team. Hij kreeg zijn gelijk na zijn uitspraken van zaterdag en zag dat zijn tweede en derde lijn het niet konden bolwerken, waardoor ook zijn eerste lijn onder druk kwam te staan. Net als zaterdag liep Geleen in de eerste periode uit naar een 3-0 voorsprong. In deze periode werden vijf Groningers met strafminuten naar de kant gestuurd, en dat leverde twee treffers voor de Eaters op. Even Shaw en Nathan Daly profiteerden van de overtalsituaties. Even later maakte Steve Farrer het feest in de eerste periode compleet.

De tweede periode ging het voor de Groningers iets beter. Er werd weer een Grizzlie naar de kant gestuurd, maar uitgerekend in ondertalsituatie maakte Groningen de 3-1 via Ram Sidhu. Vervolgens kreeg Geleen een aantal straffen waar Groningen maar matig van wist te profiteren. Pas een minuut voor het einde van de periode maakte Blair Lefebvre de 3-2. Tot de gelijkmaker kwam het echter niet meer. Lance Herauf en Casey Bartzen bouwden de voorsprong uit naar 5-2, waardoor de serie werd gewonnen.

Submitter:  Bron: IJshockey.com