[IJshockey] Tilburg en Den Haag door

Gisteravond werden de returns van de play-offwedstrijden Amsterdam - Den Haag en Eindhoven - Tilburg gespeeld. De eerste wedstrijden werden door Den Haag en Tilburg gewonnen, en gisteravond was dat weer het geval. HYS Den Haag en de Tilburg Trappers gaan door naar de volgende ronde.

Amstel Tijgers - HYS Den Haag

De Amstel Tijgers moesten vanavond hun thuiswedstrijd in de Jaap Edenhal winnen om nog een derde wedstrijd af te dwingen. Ze kwamen daarom sterk uit de startblokken en pakten de voorsprong in hun eerste overtalsituatie. De Zwwedse verdediger Andreas Melin scoorde met een afstandsschot. Deze voorsprong bleef echter niet lang staan. Een minuut na de openingstreffer maakte HYS de gelijkmaker via Matt Reid. In de negende minuut kwam Den Haag op 1-2 in hun eerste overtalsituatie. John Hecimovic haalde de trekker over.

Aan het einde van de tweede periode leek de wedstrijd gespeeld toen Jan Bohac de 1-3 scoorde, maar Amsterdam gaf niet op. Wederom uit een powerplay scoorde Amsterdam de 2-3 door een doelpunt van Andre Gill. Uiteraard ging Amsterdam op jacht naar de gelijkmaker, maar net als vrijdagavond in Den Haag leverde dat geen treffers meer op.

Eindhoven Kemphanen - Tilburg Trappers

In de eerste periode ging de wedstrijd behoorlijk gelijk op. Doug Stienstra zette Tilburg binnen twee minuten op voorsprong, maar Brent Patry zorgde al snel voor de gelijkmaker. Vlak voor het verstrijken van de eerste periode zorgde Bjorn Willemse echter voor een voorsprong voor Tilburg. Deze klap kwam Eindhoven niet meer te boven en in de tweede periode liepen de Trappers uit naar een 1-6 voorsprong door goals vna Bob Teunissen, Bjorn Willemse en twee treffers van Lance Monych. Daardoor was de wedstrijd al vroegtijdig beslist.

Uiteindelijk werd het 3-7 voor de Trappers. De Eindhoven Kemphanen kunnen terugkijken op een geweldige rentree in de eredivisie. De tegenstanders roemden Eindhoven om hun inzettingsvermogen en lef. Er stond een mix van een aantal Tilbugse talenten en sterke imports.