Onderzoek naar Hoffenheim-duo

Het te laat komen op een dopingcontrole kan vervelende gevolgen hebben voor Andreas Ibertsberger en Christoph Janker. De spelers van 1899 Hoffenheim kwamen tien minuten te laat op de controle.

Spelers die aangewezen worden voor een dopingcontrole dienen zich direct na een wedstrijd te melden. Beide spelers kwamen pas naar de dopingcontrole na een speech van trainer Ralf Rangnick. Door deze vertraging is er een onderzoek gestart naar het duo.

In principe kan het te laat verschijnen op een controle gelijk gesteld worden aan het gebruik van doping. "Maar een aanklacht wegens doping is onmogelijk, want wij doen dat niet", aldus Rangnick.

Indien de zaak van de Italianen Daniele Mannini en Davide Possanzini als precedent genomen wordt, ziet het er somber uit voor het duo. Beide Italianen kregen namelijk een schorsing van één jaar opgelegd door het internationale sporttribunaal (CAS). De spelers van Bologna waren ook te laat na een speech van hun coach. Rainer Koch, voorzitter van de Duitse anti-dopingcommissie gaat kijken of deze uitspraak ook geldt in de zaak tegen Ibertsberger en Janker.