Robredo en Monaco naar finale Buenos Aires

Tommy Robredo en Juan Monaco hebben zich weten te plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi van Buenos Aires. Beide spelers versloegen een Argentijn in hun halve finale partij. Robredo klopte Jose Acasuso en later op de dag versloeg Monaco zijn landgenoot David Nalbandian.

Nalbandian en Acasuso waren respectievelijk de winnaar en verliezend finalist van vorig jaar. Ook voor Monaco zal de finale in Buenos Aires geen nieuw toneel zijn. Hij won het toernooi in 2007. In zijn duel met Nalbandian liep hij lange tijd achter de feiten aan. Het duel was slordig van beide kanten maar de titelverdediger ging beter met zijn kansen om, resulterend in een overtuigende 6-2 winst in de eerste set.

In de tweede set kon Monaco beter mee komen, maar ook hier leek het mis te gaan. Nalbandian brak door de service van zijn landgenoot om op 5-4 te komen maar bij een stand van 30-0, slechts twee punten verwijderd van de overwinning, ging het mis bij Nalbandian. De fouten stapelden zich op Monaco maakte hier gretig gebruik van. In plaats van 6-4 stond er plotseling een stand van 5-7 op het scorebord.

Nalbandian leek de tegenslag goed te verwerken door snel een break voorsprong te pakken in de derde set, maar opnieuw liet hij Monaco terug komen. Na een gelijk opgaande set moest een tiebreak de beslissing brengen. Hierin was Monaco zijn landgenoot verrassend eenvoudig de baas: 7-2.

In de finale ontmoet Monaco de Spanjaard Robredo. In een spannend duel versloeg hij thuisfavoriet Acasuso met veel moeite. In beide sets leek de Argentijn de overhand te hebben, maar op de beslissende momenten gaf hij de punten weg met onbegrijpelijke missers. Mede door deze missers verloor hij in de eerste set vijf games op rij na een 4-1 voorsprong en gaf hij de tiebreak in de tweede set uit handen met een 4-6 en 5-7 uitslag als gevolg. Saillant detail is dat dit alweer de derde ontmoeting tussen het tweetal was in drie weken tijd. Beide hadden vooraf één duel gewonnen.