Leipheimer wint tijdrit ToC

Voor de derde keer op rij heeft de Amerikaan Levi Leipheimer de individuele tijdrit in de Ronde van Californië gewonnen. Hij legde de 24 kilometer lange tijdrit in en om Solvang in 30 minuten en 41 seconde af, dit was 8 tellen sneller dan zijn landgenoot David Zabriskie. Hierdoor versterkt Leipheimer zijn leiderspositie in de algemeen klassement.

Publiekstrekker Lance Armstrong werd veertiende op één minuut en veertien seconden achterstand van zijn ploeggenoot. De Amerikaan verloor zijn vierde plek in het algemeen klassement en staat nu zesde met een achterstand van één minuut en 46 seconden op de leider."Ik was helemaal niet zenuwachtig, wat heel vreemd is voor een tijdrit", verklaarde Armstrong tegenover Sporza. "Maar ik voelde geen druk omdat alles om Leipheimer draaide. Ik heb alles gegeven en ben tevreden. Er is niets om mij zorgen over te maken", sprak de Amerikaan.

Stef Clement had een lange tijd de snelste tijd neergezet, uiteindelijk was die tijd niet snel genoeg voor de dagoverwinning. Acht mannen wisten op het laatste moment sneller te rijden, hierdoor haalde Clement een negende plek.