Fransen winnen gemengde estafette

Het Franse kwartet heeft vandaag verrassend de gemengde estafette op het WK Biathlon gewonnen. De Franse dames en heren lieten de Zweden en de Duitsers achter zich.

Na een week met drie wereldtitels voor de Noor Ole Einar Bjørndalen en drie wereldtitels voor de Duitse Kati Wilhelm was de verwachting dat de Noren en Duitsers het gezamenlijk zouden gaan uitmaken. Het was echter het Franse viertal met Marie-Laure Brunet, Sylvie Becaert, Vincent Defrasne en Simon Fourcade die na vier rondes als eersten de streep passeerden.
Het Zweedse team werd eveneens verrassend tweede voor het viertal van Duitsland.

De gemengde estafette bedraagt 2x6 kilometer en 2x7,5 kilometer waarbij de twee dames beginnen, gevolgd door twee heren. Er wordt per ronde eenmaal liggend en eenmaal staand geschoten waarbij er na een misser maximaal drie keer mag worden nageladen alvorens een strafronde te moeten lopen.

De Fransen namen vanaf het begin de leiding, gevolgd door de Duitsers en de Zweden. De Noren schoten grillig en liepen veel tijdsachterstand op door het vele naladen. Zelfs drievoudig wereldkampioen Bjørndalen kon de achterstand van bijna anderhalve minuut in zijn eentje niet meer goed maken. Ze werden uiteindelijk vierde.

Het parcours in het Zuid-Koreaanse Pyongcheang was net als voorgaande dagen zeer zwaar. Er is kunstmatige sneeuw aangebracht wat het parcours zeer zacht maakt. Het WK Biathlon duurt nog tot aanstaande zondag.