[NBA] Lakers en Warriors schieten erop los

De Los Angeles Lakers hebben van de Golden State Warriors met 129-121 gewonnen. Nadat gisteren Phoenix Suns een monsterscore neergezet hebben bij de Los Angeles Clippers, vonden de Lakers het ook tijd voor een groot aanval.

De avond was vooral een samenwerking tussen Kobe Bryant, Lamar Odom en Pau Gasol. Bryant, die dit seizoen wederom bewijst dat hij weer een kandidaat is voor de meest waardevolle speler, kwam tot dertig punten en negen assists. Lamar Odom, die eerder deze week belooft heeft een nieuw contract te willen tekenen, scoorde 22 punten en pakte zeven rebuonds. De Spanjaard Gasol voegde daar 22 punten bij, dertien rebounds en vijf assists.

Odom gaf in de LA Times aan dat hij bereidt is voor minder geld bij de Lakers te blijven. Hij is dankbaar dat hij een kans krijgt om van zijn hobby zijn werk te maken en wil zelfs voor een minder jaarsalaris aan het werk. Op dit moment verdient Odom 11,4 miljoen dollar. Verder hebben de Lakers de center Chris Mihm verruilt voor een second round draft pick in het seizoen 2013 aan de Memphis Grizzlies. Mihm was vorig seizoen aan het herstellen van een enkelblessure en aangezien de Lakers goed bezet zijn op de center positie was het beter voor hem om naar een ander team te gaan. Mitch Kupchak, technisch directeur, bedankte Mihm voor zijn diensten en wenste hem het beste in zijn carriere.

Bij de Warriors waren de scores wat eerlijker verdeelt. Behalve Jermaoreo Davidson scoorde iedereen die het veld betrad. Daarbij waren Stephen Jackson en Corey Maggette samen de topscorers van het team met 24 punten.