Uitslag NEC - Hamburger SV

NEC is er niet in geslaagd om in eigen huis van Hamburger SV te winnen. In de Nijmeegse Goffert ging de ploeg van trainer Mario Been met 3-0 onderuit. Plaatsing voor de volgende ronde lijkt dus erg klein te zijn.

In de openingsfase van het duel kende NEC wat problemen. Jarolim en Olic wisten wat kansen te creëeren, maar dit had voor NEC geen gevolgen. De Nijmeegse formatie slaagde er uiteindelijk in om wat overwicht te krijgen en kreeg zelfs een paar mogelijkheden. Zo was El-Akchaoui gevaarlijk bij een vrije trap en kopte Ntibazonkiza naast.

Vlak voor rust sloeg Hamburger SV keihard toe. In een tijdsbestek van vier minuten troffen de Duitsers via Trochowski en Alex Silva doel. Na de thee leek deze enorme dreun nog niet door NEC verwerkt te zijn, aangezien de selectie van trainer Been zeer slordig begon. De ploeg kwam zelfs nog een paar keer goed weg.

Na een goed uur voetballen lieten een aantal 'supporters' van NEC in negatieve zin van zich horen. Zij bekogelden de spelers van Hamburger SV met een aantal objecten, waarbij ook de arbiter werd geraakt. De Sloveen liep een hoofdwond op en moest even naar de kant.

In het laatste deel bleef NEC knokken voor wat het waard was, maar de Duitse verdediging werd nauwelijks in verlegenheid gebracht. Een kwartier voor tijd zorgde Olic, na een vlijmscherpe counter, voor de derde treffer van de avond. Hierdoor lijkt de wedstrijd in Duitsland een formaliteit.


Karakteristieken

NEC - Hamburger SV 0-3
41’ Trochowski 0-1
45’ Alex Silva 0-2
75’ Olic 0-3

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Ceferin (Slo)
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Gele kaart: Radomski, Koenders (NEC)

Opstellingen

NEC: Babos, Koenders, Pothuizen (Kivuvu/78), Zomer, El-Akchaoui, Sibum, Radomski, Davids, Ntibazonkiza, van Beukering (Tshibamba/70), Schöne (El Kabir/46)

Hamburger SV: Rost, Demel, Gravgaard (Benjamin/62), Mathijsen, Aogo, Trochowski, Jarolim, Alex Silva, Jansen (Torun/86), Petric, Olic (Pitroipa/80)

Submitter:  Bron: FOK!sport