Eduardo: "Nooit wat van Taylor gehoord"

Arsenal-spits Eduardo da Silva vreesde op 23 februari 2008 voor zijn loopbaan toen een afgrijselijke tackle van Birmingham City-verdediger Martin Taylor hem een gebroken kuitbeen bezorgde.

Hij vocht echter terug en vierde onlangs zijn rentree bij Arsenal en de Kroatische nationale ploeg. In beide duels liet hij meteen zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is.

In de week na de aanslag van Taylor kreeg Eduardo duizenden mailtjes van mensen die hem steunden in deze moeilijke periode. Van de dader zelf hoorde de aanvaller echter nooit wat. "Vrienden vertelden me dat ze lazen dat Taylor met mij heeft gesproken en zijn excuses zou hebben aangeboden, maar dat is niet waar", zegt hij in The Sun.

"Iemand van Arsenal kreeg wel een mailtje van hem, vlak na mijn optreden in het tweede tegen Barnet. Daarin deelde Taylor mee dat hij blij voor me was. Maar hij heeft me nooit rechtstreeks wat gestuurd, terwijl ik 25.000 mailtjes en zakken vol met post kreeg te verwerken in de nasleep van mijn kwetsuur."