'Scolari in juli bij een Engelse club'

Luiz Felipe Scolari is door Santos en Saoedi-Arabië benaderd voor een functie als trainer. De Braziliaan, vorige week weggestuurd door Chelsea, wil werkzaam blijven in Engeland.

In zijn afkoopsom is de Braziliaan overeengekomen dat hij pas vanaf juli aan de slag mag bij een Engelse werkgever. Het huis in Londen heeft de trainer nog niet opgegeven en de Engelse lessen volgt hij ook dagelijks. Bronnen bij The Daily Telegraph geven aan dat Portsmouth en Manchester City de opties zijn die hij bekijkt.

Scolari deed ook een aantal pittige uitspraken over Chelsea. Hij miste spelers voor het 4-4-2 systeem. Daarnaast was de motivatie van Didier Drogba ver te zoeken.

Scolari deed de uitspraken in het voetbalblad France Football. De oud-bondscoach van Brazilië en Portugal gebruikte niet het excuus dat de eigenaar van Chelsea, Roman Abramovich, minder geld beschikbaar stelde om spelers aan te kopen. "Ik had een goede ploeg en bij mijn aanstelling zijn geen enorme geldbedragen beloofd om te besteden aan spelers."

Wel gebruikt Scolari het excuus dat hij geen speler had die het verschil kon maken. "We hadden geen speler zoals Arjen Robben, een speler die iets magisch kan doen op het veld. Robinho is ook een speler die het verschil kon maken. Hij heeft flair en durft te dribbelen. Hij zou goed voor het team zijn geweest. Helaas ging hij naar Manchester City."