Deelnemers Dubai in opstand

De deelnemers aan het ATP/WTA-toernooi in Dubai komen in opstand tegen het visa-beleid in het land. Op dit moment moeten er lange procedures gevolgd worden om in het land te komen. Er is een speelster een visa geweigerd, met het reden voor haar eigen bescherming.

Dubai, onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten, onderhoudt geen politieke relatie met Israël. Door de huidige politieke problemen tussen Israëliërs en Palestijnen is het voor Israëliërs erg moeilijk bepaalde Arabische landen in te komen. Dubai maakt hierdoor mooi gebruik van de situatie om bepaalde spelers te weigeren.

De Israëlische Sharar Peer werd de visum geweigerd, waardoor ze niet zal deelnemen aan het toernooi. Andy Ram, een andere Israëliër, wacht op dit moment op antwoord over zijn eigen verzoek. “Het is een van de grootste toernooien van het jaar, dus er moet een oplossing gezocht worden. De WTA, ATP en de Verenigde Arabische Emiraten moeten hun verantwoordelijkheid nemen,” aldus een aangeslagen Ram tegenover de BBC.

Het beleid van zowel de Women's Tennis Association, ook wel bekend als WTA als de Association of Tennis Professionals, ATP, is dat geen enkele geplaatste speler de toegang tot een toernooi geweigerd mag worden. De kans bestaat dat de WTA ook maatregelen gaat nemen tegen het WTA-toernooi in Dubai.