Beachvolleyballer Boersma verder met Paulides

Emiel Boersma gaat de komende jaren met Joppe Paulides het langste beachvolleybalteam van de wereld vormen. De 26-jarige Paulides, ex-international in de zaal met 150 caps, speelde vorig jaar nog voor de Spaanse kampioen Palma de Mallorca. Dit seizoen speelde Paulides voor Omniworld.

“Beachvolleybal trok me al langere tijd, toch heb ik heb lang moeten nadenken of ik de stap naar het strand wilde maken. De omstandigheden bij Omniworld zijn niet bepalend geweest voor mijn keuze maar hebben het proces wel versneld. De eerste trainingen waren zwaar, maar zijn me goed bevallen en ik heb er enorme zin in”, aldus Paulides.

Boersma maakte de overstap naar het zand al in 2002, toen hij samen met Bram Ronnes als n van de eersten de zaal achter zich liet om zich volledig op het beachvolleybal te richten. Met diezelfde Ronnes werd hij in 2005 Nederlands kampioen en plaatste zich voor de Olympische Spelen in Beijing waar hij zeventiende werd. Vooral in het seizoen 2007 maakte hij grote sprongen door diverse medailles te halen in de Europese Tour en in 2008 de halve finale te halen op het Grand Slam van Stavanger.

Boersma: “Na de breuk met Bram heb ik een tijd rust genomen en ben toen pas mijn zoektocht gestart. Joppe was mijn eerste keuze, ik ben erg blij dat hij deze stap wil maken. In de wandelgangen waren er veel verhalen over mijn eventuele stoppen. Daar is gelukkig nooit sprake van geweest, ik heb altijd de intentie gehad om door te gaan”.

Boersma zal met Paulides deel uit maken van Beach Team Holland, onder leiding van bondscoach Bert Goedkoop. “Ik ben blij dat Emiel in Joppe een goede partner heeft gevonden met veel ervaring in de zaal. We zullen er voor zorgen dat hij deze ervaring, net als de anderen die de overstap naar beachvolleybal gemaakt hebben, snel om kan zetten in succes op het strand”, aldus Goedkoop.

Submitter:  Bron: FOK!sport