Welten misschien lang uit de running

Het zijn spannende tijden voor Carlijn Welten. Over enkele weken hoort de international of ze aan haar schouder geopereerd moet worden. In dat geval is ze heel lang uit de roulatie.

”Ik heb een rare week achter de rug”, zegt Welten, die tijdens de oefenstage met Oranje haar schouder uit de kom viel, tegen hockey.nl. ”Woensdag kreeg ik de uitslag van de MRI-scan. Dat was erg spannend.”

”Hoewel ik wist dat ik me er op moest voorbereiden dat het wel eens ernstig kon zijn, schrok ik me rot toen ik hoorde wat de arts zei. Er zitten scheurtjes in mijn kapsel en kraakbeen en een deuk in het bot. Ik moest geopereerd worden en dat herstel zou negen maanden duren.”

”Ik heb die dag alles bij elkaar gehuild, dat mag je best weten. Hoe goed je je ook voorbereid op slecht nieuw, het komt altijd hard aan. Vorig jaar heb ik al zoveel pech gehad. Dit zou mijn jaar worden.”

Maar de blonde aanvaller had nog n houvast. De orthopeed had zich nog niet uitgesproken over de MRI. Tot grote opluchting van Welten had deze een andere kijk op de zaken.

”Dat scheurtje in het kapsel is genetisch bepaald. Dat hoort gewoon bij mij. Die deuk in het bot is ook het opereren niet waard. Dus blijft alleen dat andere scheurtje over. We gaan nu kijken hoe dat de komende weken hersteld. Als dat goed gaat, hoef ik niet geopereerd te worden. Over ruim twee weken krijg ik dat te horen.”

”Voor nu is dit een hele opluchting, hoewel ik natuurlijk helemaal nog niet zeker weet of ik onder een operatie uitkom. En hoe het ook uitpakt; ik ga een pittige tijd tegemoet. Als ik niet word geopereerd moet ik ook nog een paar maanden heel intensief revalideren. Juist omdat ik al heb meegemaakt hoe saai het is om in je eentje in het krachthonk te zitten, zie ik daar erg tegenop.”