Uitslagen Jupiler League speelronde 25

Dit weekend werd in de Jupiler League de 25e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Door een nederlaag van koploper VVV-Venlo en een remise van nummer drie Excelsior heeft RKC Waalwijk vrijdagavond prima zaken gedaan in de Jupiler League. De nummer twee van de ranglijst won, na een vroege rode kaart van de thuisploeg, bij BV Veendam: 0-2.

VVV verloor na de winterstop nog alleen punten in de wedstrijd tegen Telstar(2-0). Cambuur Leeuwarden was in Venlo vrijdagavond echter een taaie tegenstander. Topscorer Sandro Calabro zette de Venlonaren voor de thee op 1-0, maar zag dat Ruud Ter Heide een kwartier in de tweede helft gelijk maakte. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd bezorgde Rachid El Khalifi de Friezen een zeer aangename terugreis: 1-2.

Een kans dus voor nummer twee RKC Waalwijk om iets van de straatlengte achterstand (dertien punten) in te lopen. Daarbij werd het al vroeg in de wedstrijd in het zadel geholpen door Veendam toen Maarten Woudenberg twee keer geel pakte. Oud-Ajacied Obodai en Jongsma benutte de man-meer-situatie vervolgens prima uit: 0-2.

De avond voor RKC werd nog mooier toen duidelijk werd dat ook Excelsior, de nummer drie, punten verspeelde. In Kralingen bleek MVV gelijkwaardig: 1-1. Daardoor zakt Excelsior een plaats op de ranglijst.