Coronel: "Bij Ajax geen crisis, maar grote dip"

Door een dramatische start van de tweede seizoenshelft is de landstitel voor Ajax zo goed als uit het zicht verdwenen. Voorzitter Uri Coronel wil echter van geen crisis weten en prijst het handelen van de Amsterdamse club in deze lastige situatie.

"Als supporter heb ik een uur liggen balen van vier wedstrijden op een rij zonder zege", verklaart Coronel in het Algemeen Dagblad over de nacht na Vitesse - Ajax. "Maar ik lag niet wakker vanuit mijn bestuursfunctie bij de club. Deze periode van sportieve tegenslag is voor ons makkelijker te verwerken dan in het verleden."

"Iedereen in de organisatie weet wat hij moet doen, wat hij moet zeggen", vervolgt de preses van de Amsterdammers zijn verhaal. "Onze spokesmen vallen in de media nu niet meer over elkaar heen, waardoor je naar buiten toe ook echt het beeld uitdraagt dat het intern bij Ajax rustig blijft na een paar nederlagen."

"Een woord als 'crisis' wil ik sowieso al niet horen. De wereld kent een financiële en een economische crisis en wat wij hier hebben is 'een grote dip', die intern niet tot crisismaatregelen leidt."

Trainer Marco van Basten hoeft zich dus geen zorgen te maken over zijn toekomst. "Over Van Basten ga ik niets zeggen, dat is niet mijn bevoegdheid. Daarover gaat Van den Boog en die heeft al gezegd dat Marco alle steun geniet", aldus Coronel.

"Ook hier heb ik de indruk dat Ajax door het rapport beter bestand is tegen een moeilijke periode dan in het recente verleden. De steun die Van Basten intern geniet, heeft geen dubbele bodem."