NAC Breda haalt Schilder

Robbert Schilder tekent een contract voor de duur van vier jaar bij NAC Breda. De Ajacied zal in de zomer de Bredase ploeg komen versterken.

NAC en Schilder hadden elkaar al eerder gevonden, maar afgelopen zomer wilde Ajax de linksbenige voetballer niet laten gaan. Het contract van Schilder, die te boek staat als linkshalf en linksback, loopt deze zomer af.

Technisch directeur Earnest Stewart is opgetogen over de komst van Schilder. "We hadden hem al langer in het vizier, maar afgelopen zomer wilde Ajax hem niet laten gaan. Ik ben erg blij met Robbert, want hij is een talentvolle jonge speler die een mooie toekomst in het verschiet heeft."

Schilder werd op 13-jarige leeftijd gescout door Ajax toen hij bij de amateurclub Amstelveen Heemraad speelde. Op 17-jarige leeftijd werd hij aan de selectie van Ajax toegevoegd. Gedurende het seizoen 2006/2007 verhuurde Ajax hem aan Heracles Almelo, waarna hij in de zomer terugkeerde in de Arena. Halverwege het vorige seizoen keerde Schilder toch weer voor een half jaar terug bij Heracles.

Submitter:  Bron: FOK!sport