Coulthard: "Button moet vrezen voor plek"

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard acht het steeds waarschijnlijker dat Honda geen koper weet te vinden voor het raceteam. Hiermee komt volgens de Schot een voortijdig einde aan de racecarrière van Jenson Button.

Honda zou nog met potentiële kopers in onderhandeling zijn, maar de laatste weken blijft nieuws omtrent een mogelijke overname uit. Hierdoor komt ook de positie van Button in gevaar. "Je kunt nog niets zeker stellen, maar het is bijzonder lastig om je voor te stellen hoe het daarna verder moet. Zo werkt deze sport nu eenmaal. Er komen om de haverklap nieuwe getalenteerde jongens om de hoek kijken die interessant zijn voor de teams," aldus Coulthard.

De Schot heeft niet al te veel vertrouwen in de nieuwe auto waar het team nog steeds aan zegt te werken. "Zoals de afgelopen jaren was Button ook dit keer weer vol hoop en vertrouwen dat het beter zal gaan met Honda. Maar nu al hij toch de realiteit onder ogen moeten zien. Honda komt net uit een ellendig slecht seizoen. En vanaf het moment dat ze te koop stonden, waren ze plotseling euforisch over nieuwe ontwerp. Het zou ineens een winnende auto opleveren. Maar ik geloof dat het team achteraan de grid komend jaar wel eens het oude Honda zou kunnen zijn."