[NBA] Dure fout van James

LeBron James, zelfgekroonde koning van de NBA, scoorde 47 punten, pakte zeven rebounds en gaf vier assists maar zijn team verloor de wedstrijd door een dure fout van de sterspeler.

De Cleveland Cavaliers verloren van de Indiana Pacers met 96-95 in het Conseco Fieldhouse in Indiana. Met nog een paar seconden op de klok maakte James een fout op Danny Granger, de power forward van de Pacers, waardoor de grote man twee vrije worpen mocht schieten. Granger bleef kalm en raakte het eerste schot en verzekerde zijn Pacers van hun twintigste overwinning dit seizoen. Met slechts 0.4 seconden op de klok was het niet nodig om de tweede te raken.

Bill Russel, NBA-legende die overigens gister 75 jaar werd, gaf aan dat dit het verschil is tussen LeBron James en Kobe Bryant. De ster van de Los Angeles Lakers blijft kalm onder druk en zorgt dat zijn team de winst pakt, terwijl James in paniek raakt en aparte beslissingen maakt. Overigens was er weinig offensief goed te melden bij de Cavaliers behalve de vijftien punten van Maurice Williams.

Bij de Pacers waren er vijf spelers met dubbele cijfers met Troy Murphy als topscorer. Murphy scoorde achttien punten en pakte vijftien rebounds. Tj Ford en Granger waren goed voor vijftien punten, terwijl Travis Diener er dertien maakte.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Indiana PacersCleveland Cavaliers96-95
Los Angeles LakersOklahoma City Thunder105-98
Golden State WarriorsNew York Knicks144-127
Dallas MavericksSacramento Kings118-100
Chicago BullsDetroit Pistons107-102
Minnesota TimberwolvesToronto Raptors102-110
New Jersey NetsSan Antonio Spurs93-108
Miami HeatDenver Nuggets82-99
Atlanta HawksWashington Wizards111-90