Van Breukelen: "Stekelenburg moet verkassen"

Ajax-doelman Maarten Stekelenburg onthulde aan het begin van deze week dat hij denkt aan een vertrek naar een buitenlandse club. Volgens voormalig doelman van het Nederlands elftal Hans van Breukelen is dit een uitstekend moment voor Stekelenburg om te gaan.

"Als hij echt stappen wil maken in zijn keeperscarrière, dan is nu de fase aangebroken om naar een goede buitenlandse ploeg te gaan", aldus Van Breukelen tegenover Elf Voetbal.

"De Nederlandse competitie kent hij nu wel. Maar hij moet vooral doen wat zijn gevoel hem ingeeft. Als hij het idee heeft dat hij sportief aan zijn plafond zit bij Ajax en alle stadions in Nederland inmiddels wel kent, dan lijkt me die stap gerechtvaardigd. Zeker voor iemand als Stekelenburg, die natuurlijk zijn ambities heeft. Maar ik zou niet zomaar naar een club gaan."

Van Breukelen adviseert de doelman van Ajax om voor Engeland te kiezen. "Daar lopen de beste spelers ter wereld rond, daar wordt hij echt getest en vanzelf beter."

"Je moet je niet vergissen in een ploeg als Aston Villa of Arsenal. Of misschien kan Ajax Stekelenburg ruilen voor Gomes van Tottenham Hotspur. Dat zou ook een prima club voor hem zijn."