[NBA] Gasol redt Lakers

De Spaanse center Pau Gasol heeft de eer hersteld voor de Los Angeles Lakers. Vorig seizoen verloren de Lakers in de finale uit tegen de Boston Celtics. Dit keer waren de heren in purple and gold uit op wraak. De Celtics werden met 109-110 verslagen.

Het was een wedstrijd met veel lading. Niet alleen bestaan deze rivaliteit al meer dan 40 jaar maar ook de huidige spelers willen graag bewijzen dat hun team het beste is. De Lakers moesten het doen zonder de geblesseerde Andrew Bynum, maar door het goede spel van Lamar Odom, Kobe Bryant en Pau Gasol kon het gemis opgepakt worden. Odom eindigde de wedstrijd met twintig punten en pakte zes rebounds. Bryant was topscorer met 26 punten en tien rebounds. Gasol scoorde 24 punten maar het belangrijkste was het geblokte schot in de verlenging. Ray Allen, een schutter van formaat, stond klaar om een driepunter te schieten terwijl er nog seconden op de klok waren. Gasol stond goed te verdedigen en liet Allen niet schieten. Hierdoor was de tweede winst op de Celtics verzekerd.

Bij de Celtics was het trio goed bezig met veel punten en goed verzorgd basketbal. Kevin Garnett was goed voor zestien punten en zes rebounds, terwijl Paul Pierce er 21 maakte. Ray Allen scoorde 22 punten en gaf drie assists.