Advocaat blij voor Arshavin

Zenit Sint-Petersburg zal het nieuwe Russische seizoen moeten beginnen zonder sterspeler Andrei Arshavin. Tevens moet Dick Advocaat vrezen voor het behoud van zijn andere sterspeler Anatoli Timostsjoek. De Nederlandse coach toont zich echter positief over Arshavin's transfer.

"Toen de transfer eindelijk was afgerond, was ik vooral blij voor Andrei", aldus Advocaat in Sport Express. "Het heeft allemaal erg lang geduurd en daardoor stond hij constant onder druk. Hoewel ik het hem gun, betekent zijn vertrek een enorm verlies voor de club. Hij was een ware leider van het team. Ik denk dat Andrei in Engeland ook weer beter gaat presteren, want hij is een speler met potentie."

Arshavin is echter niet de enige speler die Dick Advocaat kwijt drijgt te raken. Bayern MŁnchen zit namelijk openlijk achter de OekraÔense middenvelder Timostsjoek aan. Hierop weigerde Advocaat echter commentaar op te geven.

Arshavin en Timostsjoek waren twee van de belangrijkste spelers in het Zenit van Dick Advocaat. Met behulp van deze spelers wist de Russische club in 2007 Russisch kampioen te worden. Ook won de club in 2008 de UEFA Cup, en zowel de Russische als de Europese Super Cup.

Ook Alejandro Dominguez is speler van dat team. De Argentijn kan echter beter snel een nieuwe club zoeken. Advocaat is namelijk niet te spreken over het feit dat de Argentijn een trainingskamp gemist heeft. "Ik zie het niet zo snel meer goed komen. We zijn erg ontstemd over zijn gedrag", aldus Advocaat.