STR bevestigt Bourdais als coureur

Sebastien Buemi zal komend jaar een naamgenoot als teamgenoot hebben. Sebastien Bourdais is namelijk bevestigd als coureur voor komend seizoen bij Scuderia Toro Rosso. Deze bekendmaking is overigens geen grote verrassing.

De andere kandidaat voor het stoeltje was Takuma Sato. De Japanner, die werkloos werd na het omvallen het het team Super Aguri, heeft deze winter dan ook een aantal maal voor het team getest. Toro Rosso maakte er echter geen geheim van dat de plaats naar degene met het meeste sponsorgeld zou gaan, wat dus nu Bourdais blijkt te zijn.

"Het was een lange en zware winter, maar aan het lange wachten is eindelijk een eind gekomen", liet Bourdais weten. "Ik heb erg veel zin in mijn tweede seizoen bij Toro Rosso en wil Red Bull en Dietrich Mateschitz enorm bedanken voor deze kans. Het belooft een erg spannend seizoen te worden, dankzij alle reglementswijzigingen. Ook kijk ik ernaar uit om samen te werken met mijn nieuwe teamgenoot, Sebastien Buemi, en hopelijk kunnen we er allebei het maximale uithalen voor het team."