Romero nadert record

AZ-doelman Sergio Romero is hard op weg om zichzelf officieel de beste doelman van de Eredivisie te kunnen noemen. Romero wist woensdag in het tegen Roda JC met 1-0 gewonnen duel wederom zijn doel schoon te houden.

Dankzij dit resultaat heeft de Argentijn al tien wedstrijden geen tegendoelpunt gehad, waardoor hij nu in totaal 939 minuten geen bal uit zijn net heeft hoeven vissen. Hierdoor is hij slechts een wedstrijd verwijderd om beide records van Heurelho Gomes te verbreken. Gomes wist zichzelf tweemaal in de top drie te nestelen. In 2004 wist de Braziliaan zijn doel voor 981 minuten schoon te houden. In 2006 deed hij het nog eens dunnetjes over, door zijn doel 957 minuten lang schoon te houden.

Indien Romero komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Willem II opnieuw zijn doel schoon houdt, komt hij op 1.029 minuten zonder tegendoelpunt. Hierdoor heeft hij dan in een klap beide records van Gomes verbeterd.

Er is echter nog een record binnen Romero's bereik. Indien hij namelijk een week later tegen PSV in Eindhoven ook zijn doel schoon weet te houden, verbreekt de Argentijn het record van Ajacied Heinz Stuy, die in 1971 zijn doel 1.082 minuten schoon wist te houden.