Toyota ziet voordelen Bahrein-test

Toyota begint volgende week, net als Scuderia Ferrari en BMW, aan een serie tests op het circuit van Bahrein. Volgens Pascal Vasselon, hoofd van de chassisafdeling, is dit een goede keuze. De vorige test in Portugal werd namelijk geteisterd door regenbuien.

Andere teams wijken uit naar Jerez, waar men volgende week regen voorspelt. "Als we in Bahrein testen, krijgen we het meeste waar voor ons geld. In Europa loop je in de winter nou eenmaal het risico dat de weersomstandigheden niet helemaal zo zijn zoals je wilt," aldus Vasselon. "Hierdoor kun je niet goed weten hoe de afstelling van de auto precies werkt, omdat de banden bijvoorbeeld niet binnen het juiste kader werken."

Vasselon vervolgde met: "Het is voor ons dan ook logisch om in Bahrein te testen en we zouden best nog wat meer Europese tests willen opgeven om meer tijd in Bahrein door te kunnen brengen. Het is de beste voorbereiding op het seizoen."

Eind 2008 was Toyota ook één van de weinige teams, die er voor koos om op Bahrein te testen. Veel andere ploegen weken toen uit naar het circuit van Jerez.