Steelers winnen Super Bowl XLIII

De Pittsburgh Steelers hebben de 43ste editie van de Super Bowl weten te winnen. De mannen van Mike Tomlin, met zijn 36 jaar de jongste coach die ooit de Super Bowl wist te winnen, waren met 27-23 te sterk voor de Arizona Cardinals.

De wedstrijd begon om twee voor half zeven plaatselijke tijd in Raymond James Stadium, normaal de thuisbasis van de Tampa Bay Buccaneers. Vooraf werden de Steelers als de lichte favoriet gezien tegen de verrassende Cardinals, en al in de eerste minuten lieten de Steelers zien waarvoor ze kwamen. Een goede drive eindigde op de rand van de endzone van de Cardinals. Daar hielden de Cards echter stand en zorgden ze ervoor dat Jeff Reed zijn team als eerste op het bord mocht zetten. De Cardinals, ondertussen, kregen hun offense niet aan de gang. De normaal zo geoliede machine van Warner en Fitzgerald had wat haperingen en de Cardinals kwamen niet uit de startblokken. Ben Patrick zorgde voor de enige score van de Cardinals in de eerste drie kwarten van de wedstrijd. Het leek erop alsof ze voor de rust nog voorbij de Steelers zouden gaan, maar James Harrison, de Defensive Player of the year in het afgelopen seizoen, maakte een interception op de rand van zijn eigen endzone en bracht de bal het hele veld over voor de touchdown.

Het leek erop alsof de Steelers de wedstrijd onder controle hadden en het uit zouden gaan spelen. Maar niets bleek minder waar. Een ware opstanding van de Cardinals bracht de spanning terug in de wedstrijd. Het was opnieuw Fitzgerald die het verschil maakte. Zijn tweede touchdown van de avond, een splijtende pass door het midden, resulteerde in een 64-yard lange touchdown en een voorsprong voor Arizona. De score was drie minuten voor tijd namelijk 23-20 in het voordeel van Ken Wisenhunt en de zijne. Maar Santonio Holmes gooide roet in het eten. De receiver van de Steelers, die later tot MVP van de Super Bowl werd uitgeroepen, liet Roethlisberger weten dat hij de bal wilde hebben en de quarterback luisterde naar zijn receiver. Met nog 35 seconden te spelen gooide Roethlisberger de bal diep in de endzone. Holmes ving de bal en kon nog net met zijn tenen het gras van de endzone aanraken. Hij bracht hiermee de stand op 27-23, en die voorsprong gaven de Steelers niet meer weg. De Cardinals hadden nog tijd een poging te wagen maar LaMarr Woodley maakte Warner de bal afhandig en besliste zo de wedstrijd. Het was voor de Steelers de zesde keer in de historie van de club dat ze de Vince Lombardi-troffee in ontvangst mochten nemen.

Submitter:  Bron: FOK!sport