Spelers PSV zagen vertrek Stevens niet aankomen

Huub Stevens hield gisteren de eer aan zichzelf door op te stappen bij PSV. De spelers van de regerend landskampioen hadden het vertrek van Stevens absoluut niet zien aankomen.

"Daarom was ik verbaasd toen ik het hoorde", zegt verdediger Dirk Marcellis in de Telegraaf. "Dat het niet goed ging, wist iedereen. En dat sommigen een kort lontje hebben in zo'n situatie, is ook normaal. Maar voor zo ver ik weet, was er geen sprake van totale ontevredenheid. Ofschoon dit bij de voetballerij hoort, is het treurig."

Aanvaller Nordin Amrabat toonde zich even verrast als ploeggenoot Marcellis. "Ik las dinsdag nog op internet dat Wim van der Leegte (RvC-lid bij PSV) de trainer openlijk steunde, dus ik was verrast toen Jan Reker me belde. Als ik de trainer was, had ik nog een poging gedaan. Vol op de aanval spelen, daar hebben we de spelers voor. Maar goed, wie ben ik? Hij heeft voor deze optie gekozen en die moeten we respecteren."

Danko Lazovic, die in de wedstrijd tegen Ajax zijn trainer openlijk schoffeerde, vindt dat de spelersgroep ook blaam treft in deze situatie. "Voetbal is geen tennis, we moeten met een groep resultaten halen. Als dat niet lukt, is iedereen daarvoor verantwoordelijk. Niet alleen de trainer."