Buemi: "Minder tests voordelig voor ons"

Scuderia Toro Rosso-coureur Sébastien Buemi denkt dat het minder mogen testen in de Formule 1 in het voordeel van zijn team uit zal pakken. Het team heeft een minder groot budget dan de topteams en dan zijn door het minder mogen testen verrassingen mogelijk.

"De topteams zullen ook aan het begin bij de top zitten. Maar in het midden van het seizoen zal het wat meer door elkaar husselen en minder tests helpen ons, omdat wij minder budget hebben," aldus de Zwitser tegen ITV.

"Red Bull is nu hard aan het werk en sinds een paar jaar hebben zij een goede organisatie met onder andere Adrian Newey. Sébastian Vettel zal flink pushen en dat zal zeker ook in ons voordeel werken," aldus een optimistische Buemi die vorig seizoen nog testrijder bij Red Bull Racing was.

Vorig seizoen wist Toro Rosso gedurende het seizoen Red Bull voor bij te streven en via Vettel zelfs een race te winnen. De vraag is of dat dit jaar weer gaat lukken. "Het is moeilijk in te schatten, omdat we niet meteen zullen weten hoe goed de nieuwe auto is, zodra we ermee gaan rijden. We zullen op zijn minst de eerste test moeten afwachten. Het zou zomaar kunnen dat de auto meteen snel is, maar dat het later moeilijk wordt omdat de updates niet werken."

Buemi kon nog niet melden wanneer de nieuwe auto gepresenteerd zou worden. "Red Bull presenteert op 9 februari de nieuwe auto, dus ik ervan uit dat wij snel zullen volgen. Maar een exacte datum heb ik niet."