Huta Galung vervangt Haase ABN AMRO-toernooi

Jesse Huta Galung zal Robin Haase vervangen tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. De knieblessure van Haase herstelt niet voorspoedig genoeg om speelklaar in Rotterdam te zijn.

"Natuurlijk was ik er graag bij geweest in Ahoy, maar mijn blessure laat het op dit moment niet toe om op het allerhoogste niveau wedstrijden te spelen. Een toernooi als het ABN AMRO World Tennis Tournament moet je niet op halve kracht willen beginnen, omdat je er in zo’n sterk deelnemersveld dan niets te zoeken hebt." aldus Haase, de huidige nummer 124 van de wereld.

Zijn vervanger Huta Galung is met een 175e plaats de tweede beste speler van Nederland. Met de wildcard komt hij rechtstreeks in het hoofdtoernooi terecht.

"De keuze voor Jesse als vervanger voor Robin Haase is voor mij een eenvoudige." aldus Richard Krajicek, de toernooidirecteur. "Vanuit het ABN AMRO World Tennis Tournament vinden wij dat er altijd minimaal één Nederlandse speler aan de start moet staan. Als dit niet op basis van de ranking mogelijk is, hebben wij hiervoor graag een wildcard beschikbaar."

Naast de wildcard voor Huta Galung zijn er nog twee wildcards te verdelen. Deze worden verdeeld in de week voordat het toernooi begint op 9 februari.