Derijck maakt zich populair bij ADO

Timothy Derijck manifesteert zich momenteel uitstekend bij zijn nieuwe club ADO Den Haag. De van Feyenoord overgekomen Belg veroverde meteen een basisplaats in de residentiestad en vervult zijn taken met verve.

Dit is ook zijn teamgenoten niet ontgaan. "Er was meteen een natuurlijke klik. Bij veel spelers heb je tijd nodig om aan elkaar te wennen, met Timothy is dat eigenlijk heel snel gegaan", looft collega Christiaan Kum aankoop Derijck in AD/Sportwereld. "Hij durft om de bal te vragen en zelf op te bouwen."

"De communicatie met Timothy verloopt makkelijk. Hij durft initiatief te nemen. Hij neemt veel coaching op zich, laat zich veel horen in het veld. Timmy deinst niet terug, gaat er hard tegenaan en is al belangrijk gebleken voor ons."

Trainer André Wetzel is ook tevreden over Derijck, maar wil hem niet vergelijken met Csaba Horvath, die voor de winterstop centraal achterin stond.

"Csaba is veel meer een verdediger, Timothy brengt aan de bal een stuk meer. Met hem hebben wij er een echte persoonlijkheid bij gekregen. Maar het belangrijkste is dat ik nu over drie sterke verdedigers beschik, daar gaat het om."

Derijck probeert intussen te voorkomen dat hij naast zijn schoenen gaat lopen door alle complimenten. "Elke week probeer ik mijn best te doen en het elftal zo goed mogelijk te helpen", aldus de jonge Belg.

"Met Chris aan mijn zijde was het niet moeilijk om in deze ploeg te komen en dat zie je ook aan mijn spel af. Chris blinkt uit in de lucht, ik ben in de opbouw belangrijk. Maar ook andersom dragen we elk ons steentje bij."