[NHL] Blue Jackets verslaan Canucks

De Columbus Blue Jackets hebben hun uitwedstrijd tegen de Vancouver Canucks gewonnen na een shoot-out. In een zeer gelijkopgaande wedstrijd gaf aanvoerder Rick Nash, weer terug na een blessure, de doorslag.

De Blue Jackets-captain, die vier wedstrijden miste vanwege een knieblessure, maakte een goal en twee assists. Bovendien scoorde hij de winnende shoot-outtreffer. "Er is een reden dat hij captain is. Hij is verbaal niet geweldig, maar hij geeft het goede voorbeeld en werkt hard," liet nieuwkomer Jason Williams weten.

Williams zelf scoorde in reguliere tijd en in de shoot-out. Columbus kwam in de wedstrijd met twee goals achter, maar later zelfs met twee goals voor. Beide keren werd er echter snel gelijkgemaakt waardoor een shoot-out nodig was. Daarin waren de Blue Jackets de sterksten. Voor de Blue Jackets scoorden verder Manny Malhotra, Rafi Torres en verdediger Mike Commodore.

Columbus-coach Ken Hitchcock wist niet zeker of hij Williams wel het ijs op moest sturen in de derde periode. Zijn rechter oog zat dicht door een zwelling na een stick in zijn gezicht halverwege de derde periode. Daarvoor werd hij gehecht. "Het probleem was dat hij maar één oog had", vertelde Hitchcock over Williams, die pas vorige week bij het team kwam na een ruil met de Atlanta Thrashers. "Ik vroeg hem of hij kon zien, en hij zei ja. Ik heb hem dus laten gaan."

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Vancouver CanucksColombus Blue Jackets5-6 (SO)
Pittsburgh PenguinsNew York Rangers3-0
Colorado AvalancheCalgary Flames6-2
Edmonton OilersPhoenix Coyotes3-6