Uitslagen Italië speelronde 19

Dit weekend werd in Italië de negentiende speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor komende week.

Koploper Internazionale leed vandaag zijn tweede nederlaag van de competie. Op bezoek bij Atalanta Bergamo ging de ploeg uit Milan met 3-1 onderuit. Alledrie de thuisdoelpunten vielen al voor rust. In de blessuretijd van de tweede helft redde Zlatan Ibrahimovic de eer voor Internazionale. Achtervolger Juventus wist maar minimaal te profiteren van de nederlaag. De Oude Dame kwam op bezoek bij Lazio Roma niet verder dan een 1-1 gelijkspel, en liep het slecht één punt in. De Turijnse ploeg heeft nu drie punten achterstand op Inter.

AC Milan wist wel te profiteren, de plaatstgenoot van de koploper kwam drie punten dichterbij door een 1-0 overwinning op Fiorentina. Het doelpunt viel al in de zevende minuut en werd gemaakt door Pato. Milan staat nu zes punten verwijderd van de koppositie.

Rodelantaarndrager Chievo Verona boekte een verrassende 2-1 zege op nummer vier Napoli. De twee doelpunten van de thuisclub kwamen allebei voort uit een penalty. De club stijgt nu een plek en is Reggina voorbij, die gisteravond met 1-0 verloor van Siena. Beide clubs hebben evenveel punten, maar Chievo heeft een beter doelsaldo.