Vlemmings: "Dubbel gevoel"

Leon Vlemmings stond donderdagmiddag voor het eerst als hoofdtrainer van Feyenoord tegenover de pers. Hij is sinds het ontslag van Gertjan Verbeek, dat gisteravond bekend werd gemaakt, de eindverantwoordelijke voor de selectie van Feyenoord.

"Ik zit hier met een dubbel gevoel. Ik heb zeer close samengewerkt met Gertjan en Wim Jansen. Het is niet makkelijk om twee collega's te verliezen. Ik vroeg me af of de spelers dan wel voldoende vertrouwen in mij zouden hebben. Toen de selectie aangaf met mij verder te willen, besloot ik mijn nek voor deze club uit te steken," waren de eerste woorden van Vlemmings.

De nieuwe hoofdtrainer zal in elk geval gaan praten met de spelers die het niet meer zagen zitten met Verbeek. "Ik ga praten met de jongens die geen vertrouwen in Verbeek hadden. Ik wil weten wat er precies is fout gegaan en hoe ze tegen deze situatie aankijken. Ik heb daar natuurlijk mijn eigen gedachten en gevoelens bij, maar wil eerst met de spelers praten voordat ik een oordeel vel."

Uiteraard kwam ook de wedstrijd tegen sc Heerenveen nog even ter sprake. Vlemmings: "Ik ben niet van plan veel aan de tactiek te veranderen. Verwacht dan ook geen verrassingen in de opstelling. Het blijft overigens improviseren, want we missen nog altijd tien spelers door blessures."