Räikkönen wil wereldtitel terug

Ferrari-coureur Kimi Räikkönen zegt klaar te zijn voor het nieuwe Formule 1-seizoen. De Fin won in 2007 het wereldkampioenschap, maar moest vorig jaar duidelijk zijn meerdere erkennen in teamgenoot Felipe Massa en Lewis Hamilton. Als het aan Räikkönen ligt, is dat in 2009 anders.

"Ik zou niet hier zijn als ik niet de honger en motivatie had om in de Formule 1 te blijven," aldus Räikkönen na het skitripje van Ferrari in Trentino. "Hoewel vorig jaar niet was wat we wilden, het verandert niets aan mijn passie voor de Formule 1. Ik hou er van en ik heb een goed team om me heen. Ze maken alles zo makkelijk mogelijk voor me."

"Ik ben daarom in een goede positie en ben erg blij dat op die manier met het team kan werken. Ik heb nog een tweejarig contract en daarna kijken we wel hoe ik me voel en hoe de sport er voor staat. Op basis daarvan ga ik beslissen."

Räikkönen wil niet te veel meer stilstaan bij vorig seizoen. "Ik maakte enkele fouten en het team maakte op sommige momenten enkele fouten, maar dat hoort bij het racen. Het is aan mij en het team om er mee om te gaan. Soms heb je geluk en soms niet. Je kunt er niets meer aan veranderen en als het wel met geluk te maken heeft, dan hopen we dat dit jaar wel te hebben," aldus de Fin.

De Ferrari-coureur heeft inmiddels zijn focus verlegd naar het komende seizoen en wil weer races winnen. "Ik probeer altijd te winnen en hopelijk winnen we dit jaar het kampioenschap, maar ik ga niets beloven, omdat het anders misschien niet uitkomt. We proberen een zo goed mogelijk weekend te draaien en dan komen we hopelijk op de bovenste tree van het podium te staan. Het is echter nog aan het begin van het seizoen en we hebben nog veel werk te verzetten en hopelijk betaalt het zich uit."