Toyota presenteert nieuwe auto

Het Formule 1-team van Toyota heeft zojuist de nieuwe auto voor het komende seizoen gepresenteerd. Het team uit Keulen toonde de nieuwe TF109 op internet. Met de nieuwe auto hoopt Toyota een stap voorwaarts te maken en aansluiting te vinden bij de topteams.

Opvallende kenmerken van de nieuwe auto zijn de veel bredere en lagere voorvleugel, de smallere en hogere achtervleugel en het ontbreken van extra vleugels op het bodywork. Het team van Toyota is sinds eind 2007 bezig geweest met de nieuwe auto, omdat deze door de nieuwe reglementen radicaal aangepast moest worden.

"Na acht jaar in de sport hebben we veel kennis opgedaan en en ons sterk verbeterd," aldus Toyota-president John Howett. "Veel elementen in ons team zijn al op het hoogste niveau, maar het is nu de uitdaging om de gaten te vullen en de hele organisatie op dat hoge niveau te laten presteren. Daarom moeten we alles samenbrengen om het succes te kunnen behalen waar we zo hard voor vechten."

"Het doel van het team is dan ook om races te gaan winnen. Om dat te bereiken moeten we consistent zijn in het finishen op een podiumplaats. De nieuwe reglementen stellen ons voor nieuwe uitdagingen en bieden tegelijkertijd ook kansen," aldus Howett die denkt dat het team nu echt klaar is voor een overwinning.

Het baandebuut van de nieuwe Toyota zal op 19 januari zijn wanneer het team deelneemt aan de testsessie in Portimão in Portugal.

Het filmpje van de presentatie van de TF109 vind je hier.


Vooraanzicht van de nieuwe TF109


De TF109 schuin van voren


De TF109 met Jarno Trulli, Kamui Kobayashi en Timo Glock