Uitslagen Copa del Rey

FC Barcelona heeft de klus tegen Club Atlético de Madrid afgemaakt de de kwartfinales van het bekertoernooi bereikt. Valencia had een verlenging nodig tegen Racing, maar ging wel door.

Barça kon in eigen huis het karwei afmaken dat ze in Madrid tegen Atlético waren begonnen. De Catalanen waren in de hoofdstad al met 1-3 te sterk geweest, en ook in het eigen Camp Nou gingen de Madrilenen onderuit. Florent Sinama-Pongolle zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar Bojan Krkić kopte Barcelona al vlot weer langszij. De fouten die in beide defensies werden gemaakt bleven lange tijd onbestraft, maar een kwartier voor tijd zou de thuisclub aan alle twijfel een eind maken toen Eiður Guðjohnsen een rebound binnenschoot.

Valencia had het verre van makkelijk tegen Real Racing Club de Santander. In Santander werd het 1-1, en gisteravond stond in Mestalla na negentig minuten diezelfde stand op het bord. Vicente had vanaf de stip de score geopend, maar zag Gonzalo Colsa even later een omhaal in het doel werken. Invallers Joaquín en David Villa brachten iets meer leven in de brouwerij, al kon een verlenging niet voorkomen worden. Hierin stelde Valencia orde op zaken en door treffers van Vicente en Joaquín zou er toch nog ruim gewonnen worden.

Inmiddels zijn alle lager geklasseerde clubs uitgeschakeld. Real Union de Irún werd uitgeschakeld door Real Betis en het verrassende Poli Ejido haalde de volgende ronde ook niet. Poli, dat Villarreal nog uitschakelde, won vorige week thuis met 3-2 van Espanyol. Gisteravond was een treffer van Román Martínez echter genoeg om de verrassing uit te schakelen: 1-0. Athletic en Osasuna treffen elkaar vanavond pas.

Uitslagen:

Valencia CF - Real Racing Club 3-1 (nv) (1-1)
Deportivo de La Coruña - Sevilla 0-3 (1-2)

Athletic Club de Bilbao - CA Osasuna (vanavond) (1-1)
Real Valladolid - Real Sporting de Gijón 2-1 (1-3)

RCD Espanyol - Polideportivo Ejido 1-0 (2-3)
FC Barcelona - Club Atlético de Madrid 2-1 (3-1)

UD Almería - RCD Mallorca 1-1 (1-3)
Real Betis Balompié - Real Unión 1-0 (1-0)

De winnaars van de gepaarde partijen spelen in de kwartfinale tegen elkaar.

Submitter:  Bron: FOK!sport