Djokovic begint 2009 met verlies

Novak Djokovic heeft zijn eerste wedstrijd van het jaar verloren. In de eerste ronde van het ATP-toernooi van Brisbane verloor hij van de Let Ernests Gulbis met 6-4, 6-4.

Het verlies tegen zijn voormalig trainingspartner is een tegenvaller in de voorbereiding voor het Australian Open eind deze maand. Djokovic moet daar zijn titel verdedigen.

Djokovic verklaarde later zich onwennig te voelen op de baan. De nummer drie van de wereld heeft namelijk in de aanloop naar dit seizoen onder andere zijn racket en zijn service aangepast "Aan bepaalde dingen ben ik nog niet gewend. Helaas is er daarom dit resultaat uitgekomen."

Ook gaf hij toe dat de zaterdag een te late aankomstdag was. "Ik voelde me niet fris op de baan. Ik heb ook niet veel kunnen trainen omdat ik te laat hier kwam."

Djokovic is echter nog niet ongerust. "De Australian Open is mijn belangrijkste doel deze maand. Ik heb nog genoeg tijd om mij hier goed op voor te bereiden. Het verliezen van mijn eerste partij van dit jaar betekent niet dat de wereld is vergaan. Ik probeer niet altijd pessimistisch te zijn."