VVV wil Heerenveen achterna

De Limburgse voetbalclub VVV-Venlo wil volgens voorzitter Hai Berden sc Heerenveen achterna. Om dit te verwezenlijken zijn de plannen van de voorzitter erg ambitieus. Zo moet er een nieuw stadion komen en de begroting moet omhoog worden geschroefd.

De huidige koploper van de Jupiler League, die een straatlengte van liefst tien punten voorsprong heeft op runner-up RKC Waalwijk, wil door het nieuwe stadion de begroting een flinke boost geven. Over drie jaar zal de huidige begroting van zeven miljoen euro veel hoger uitvallen. "We willen het Heerenveen van het zuiden worden," zei de preses op de radio van L1.

Het nieuwe stadion moet daarbij een grote rol spelen. De thuishaven gaat minimaal zestig miljoen euro kosten, moet ongeveer vijftienduizend toeschouwers kunnen huisvesten en krijgt een schuifdak. Berden wil niet een grotere capaciteit dan vijftienduizend toeschouwers, want anders ontstaat er een soortgelijke situatie als bij streekgenoot Roda JC.

Afgelopen seizoen degradeerde VVV-Venlo uit de Eredivisie. Maar desondanks zullen de Venlonaren - gezien de ranglijst - een zeer grote kans maken om terug te keren op het hoogste podium in Nederland.