Personele veranderingen bij Ferrari

Het Formule 1-team van Ferrari gaat voor 2009 grondig de bezem door de engineersstaf halen. Eerste zichtbare verandering is dat Andrea Stella de nieuwe engineer van Kimi Räikkönen wordt.

Het Italiaanse team won in 2008 de wereldtitel voor de constructeurs, maar vindt wel dat er behoefte is aan verandering. Zo zal Scuderia Toro Rosso-teammanager Massimo Rivola gaan zorgen voor de sportieve activiteiten en de logistiek.

De veranderingen worden door Stefano Domenicali in Gazzetta dello Sport uitgelegd. "De operationele directie verdwijnt en Mario Almondo is verantwoordelijk geworden voor de kwaliteit van Gestione Industriale, de divisie die verantwoordelijk is voor de straatauto's. Massimo Rivola, die voor STR werkzaam was, zal de sportieve en logistieke activiteiten managen en verantwoordelijk worden voor de reglementen en circuits. Aldo Costa zal de productie en kwaliteit op zich gaan nemen."

"Diego Ioverno zal verantwoordelijk worden voor de assemblage, waarbij hij assistentie gaat krijgen van Mick Ainsley-Cowlinshaw. Tenslotte zal Thierry Baritaud verantwoordelijk worden voor de KERS."