Standard: "Onyewu maakt seizoen af in Luik"

De spelers van het Belgische Standard Luik zijn momenteel erg gewild in Europa. Naast de talenten Axel Witsel en Steven Defour worden ook de buitenlandse sterren Oguchi Onyewu en Milan Jovanovic begeerd door meerdere clubs.

Het Franse Olympique Marseille is een serieuze gegadigde om het tweetal in te lijven, zo bevestigt technisch directeur Pierre François in La Dernière Heure en Het Nieuwsblad.

"Marseille en Paris Saint-Germain zijn inderdaad geïnteresseerd in Milan Jovanovic en Oguchi Onyewu. Maar enkel van Marseille hebben we een bod ontvangen. We gaan daar niet meteen op in," aldus François, die in het midden liet op welke speler er is geboden.

Volgens de technisch directeur zal de Amerikaan Onyewu, wiens contract na dit seizoen afloopt, niet vertrekken in de komende transferperiode. "Hij gaat niet weg in januari. We hebben hem een nieuw voorstel gedaan. Gaat hij daar niet op in, dan blijft hij toch tot juni bij Standard."

"We houden onze verdediger liever nog zes maanden bij ons om hem dan gratis te laten gaan, dan hem in januari voor een bescheiden transfersom te laten vertrekken."