Slavia wil Ajax nogmaals pikeren

Slavia Praag is morgen de tegenstander van Ajax in de UEFA Cup. De Amsterdammers zijn al gekwalificeerd voor de volgende ronde, maar kunnen nog voor de eerste plek in de groep gaan. Voor Slavia zal het Europese avontuur na morgenavond afgelopen zijn.

Als het aan de club uit Praag ligt, wordt het Ajax echter niet gemakkelijk gemaakt. Op de website van de Amsterdammers spreekt de trainer van Slavia, Karel Jarolim, over de herinneringen die in Amsterdam liggen. Afgelopen seizoen schakelde de Tsjechische club de Amsterdammers namelijk nog uit voor deelname aan de Champions League. In de ArenA werd een 0-1 overwinning geboekt. "Dat leeft ook nog altijd bij de spelers. We hebben in dit stadion de basis gelegd voor een prachtig seizoen", stelt Jarolim.

"Er zijn echter wel wat spelers vertrokken. Daar hebben we goed vervangers voor gevonden", vervolgt de oefenmeester. "Het framework staat: we staan niet voor niets bovenaan in de Tsjechische competitie. Het is onze laatste wedstrijd voor de winterstop. Voor ons een mooie kans om ons nog te laten zien op dit Europese niveau."