Nog geen F1-test voor Van der Drift

Het terugtrekken van Honda uit de Formule 1 komt voor de Nieuw-Zeelandse Nederlander Chris van der Drift op een ongelegen moment. De coureur zou deze week voor het Japanse team gaan testen, maar dat is nu op de lange baan geschoven.

Van der Drift had de test verdiend door het winnen van het International Formula Master-kampioenschap. "Maar nu Honda heeft besloten te stoppen, moet ik eerst afwachten of het team van Honda wordt overgenomen of niet", aldus Van der Drift tegen GPUpdate.net. Hij wil koste wat het kost testen in een Formule 1-bolide. "Als het team niet wordt overgenomen, dan moet de Formula Master-organisatie een ander team regelen waarmee ik kan gaan testen. Ik heb een Formule 1-test gewonnen, dus die moet ik ook krijgen."

"Heel erg jammer dat dit vlak voor mijn test heeft moeten gebeuren. Ik had een week eerder net een stoeltje gepast in de fabriek." Voor volgend seizoen is Van der Drift op zoek naar een nieuw team, omdat hij niet meer voor zijn huidige team, Trident Racing, wil rijden. "Ik ga nooit meer voor Trident rijden. Het was leuk dat ik niet hoefde te betalen voor dat stoeltje, maar er waren constant problemen. In Dubai schoot ik tijdens de vrije training rechtdoor de bandenmuur in door een afgebroken remkabel. Ik wilde daarna eigenlijk niet meer verder rijden voor dat team, maar besloot het weekend nog wel af te maken ter voorbereiding op mijn F1-test. Toen mijn motor ook nog eens afsloeg voor de start van de race, was ik er helemaal klaar mee."