Schleck niet langer vervolgd

Fränk Schleck wordt niet langer vervolgd voor zijn vermeende betrokkenheid bij de Spaanse dopingzaak Operacion Puerto. Het Luxemburgse antidopingagentschap (Alad) heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Schleck had geld overgemaakt naar de omstreden arts Eufemiano Fuentes voor trainingsadvies, maar volgens het Alad is er na verder onderzoek geen bewijs voor mogelijk dopinggebruik van Schleck. De Luxemburger krijgt geen straf en de zaak is gesloten.

Eind september raakte de 28-jarige Luxemburger in opspraak door een publicatie in de Süddeutsche Zeitung. De krant schreef dat hij bijna zevenduizend euro had overgemaakt aan Fuentes, de spil in de Puerto-zaak. In oktober werd hij gehoord door het antidopingcomité en de UCI en zei toen dat hij spijt had dat hij bij de grootschalige dopingrel betrokken was geraakt.

Schleck, die de afgelopen maanden geschorst was door zijn ploeg CSC, heeft opgelucht gereageerd. "Ik ben blij dat ik mijn onschuld heb kunnen aantonen. Ondanks alles had ik er alle vertrouwen in dat het goed zou komen, aangezien ik een schoon geweten heb. Ik kan me nu weer richten op het wielrennen, op volgend seizoen. Ik zal sterker terugkomen."