Ruzie Barrichello en Schumacher laait op

Met het einde van zijn carrière in zicht, lijkt Rubens Barrichello wat bitter te worden. Haalde hij onlangs nog uit naar voormalig Ferrari-teamgenoot Micheal Schumacher, tijdens de kartwedstrijd voor het goede doel, deed de Braziliaan dat nogmaals.

Tijdens de kartwedstrijd, georganiseerd door Felipe Massa, stuurde Schumacher verkeerd in en raakte de muur waardoor zijn kart onbestuurbaar werd. Vervolgens botste de Duitser per ongeluk tegen de kart van Rubinho, die het incident voor de Braziliaanse tv uitgebreid uit de doeken deed: "Ik weet dat ik rustig moet blijven, maar Schumacher heeft mij in de banden gedrukt. Dit was maar een spelletje, maar Schumacher schijnt te geloven dat hij in een oorlog verzeild is geraakt. Misschien was hij vergeten, dat hij in Brazilië aan het karten was en niet in Duitsland."

Ook al won Barrichello het kartevenement, de opmerking op de tv was nog niet het laatste dat de coureur te zeggen had: "Michael is uiteraard een buitengewone coureur. Maar nu heb ik in Brazilië bewezen, dat ik bij Ferrari veel succesvoller had kunnen zijn als de omstandigheden anders waren geweest." Barrichello reed in 2008 voor Honda, maar is nog altijd niet zeker van een stoeltje, bij welk Formule 1-team dan ook.

In de tijd dat de Braziliaan samen met Schumi bij Ferrari reed, heeft hij steeds tweede viool gespeeld naast de Duitse zevenwoudig wereldkampioen. De laatste tijd brengt Barrichello steeds meer vuile was naar buiten, waardoor de verstandhouding tussen de twee onder het vriespunt is gekomen. Schumacher zelf bleef nuchter: "Rubens beklaagt zich altijd. Of hij nu wint of verliest."