Santander gaat van McLaren naar Ferrari

Het Spaanse Banco Santander gaat in plaats van het team van McLaren na 2009 het team van Ferrari sponsoren. Dat heeft topman Emilio Botín in het openbaar toegegeven. Stiekem hoopt Botín dat Fernando Alonso naar het Italiaanse team gaat.

De reden van de sponsoring van McLaren was het driejarig contract dat de Spaanse coureur had getekend bij de Britse renstal. Maar Alonso bleek niet goed overweg te kunnen met de teamleiding en het beleid en hij vertrok na een jaar weer om terug te gaan naar Renault. Alleen was Santander nog gebonden door een meerjarig contract met McLaren. Het zou al twaalf maanden eerder ter sprake zijn gekomen, maar toen werd besloten nog twee jaar door te gaan. Na 2009 houdt het echter op.

Nu zal de Spaanse bank in 2010 Ferrari van geld voorzien: "Klopt", aldus Botín in de Spaanse krant Diario AS. "Vanaf 2010 sponsoren wij Ferrari." Hij durfde zelfs hardop zijn droom uit te spreken, dat hun eerdere protegé naar Ferrari zal gaan: "Alonso is de beste coureur ter wereld en we zouden dolgraag opnieuw een samenwerking met hem aangaan, maar dat hangt niet alleen van ons af."

Saillant detail is dat Alonso zijn contract bij Renault onlangs verlengde tot het eind van 2010, terwijl ook Kimi Räikkönen een verlenging tot dat tijdstip bij Ferrari gekregen heeft. Er zou dus een jaar overlap zijn met de sponsoring door Santander.