Kubica: "Herhaling 2008 niet makkelijk"

BMW Sauber-coureur Robert Kubica denkt dat het niet eenvoudig zal worden om de goede resultaten van het afgelopen Formule 1-seizoen te herhalen. Lange tijd deed de Pool mee in de strijd om de wereldtitel en hij won voor het eerst in zijn korte carrière een Grand Prix in Canada.

Met name de nieuwe reglementen van de FIA, die onder andere gaan om de aerodynamica, down force en het toestaan van het gebruik van KERS, maken een vergelijking met het afgelopen seizoen moeilijk. En dus ook om hetzelfde te kunnen behalen. "Het zal niet makkelijk zijn om het volgend jaar net zo goed te doen, omdat ons nogal wat uitdagingen staan te wachten. Het is aan mij om mijn uiterste best te doen en zovele mogelijk fouten te vermijden. Dat is alles wat ik kan doen", aldus Kubica.

"In het begin van het afgelopen seizoen hadden we een uitstekende betrouwbaarheid en prima snelheid. Daarom stond ik na zeven races bovenaan in het kampioenschap. Ik heb in totaal zeven keer op het podium gestaan en in veertien races punten behaald. Het was een goed seizoen en ik was natuurlijk erg trots dat ik BMW hun eerste Grand Prix-zege heb kunnen schenken."