[SF] Buurman: "PSV wil met mij verder"

In de Superleague Formula, de raceklasse waarbij de teams vernoemd zijn naar voetbalclubs over de hele wereld, heeft Yelmer Buurman blijkbaar een goede indruk achtergelaten. PSV Eindhoven heeft laten weten graag met de coureur uit Ubbergen verder te willen.

Tijdens de laatste race in Jerez de la Frontera werd Buurman achtste in de eerste race en negende in de tweede race op de zondag. PSV werd daardoor tweede in het kampioenschap, dat over zesmaal twee races ging afgelopen seizoen.

"Ik ben ontzettend blij, ook voor PSV. De club heeft zijn nek uitgestoken voor dit kampioenschap en heeft daar nu een mooie beloning voor gekregen. Ze zijn daar ook erg tevreden over mij en ze hebben al aangegeven volgend jaar graag met mij door te willen gaan", aldus Buurman.

Robert Doornbos deed voor AC Milan mee in deze nieuwe raceklasse en met een eerste plaats in de eerste Spaanse race en een tiende in de tweede leverde dat een derde plek voor de Italiaanse voetbalclub in de eindstand op.

Er reed nog een andere Nederlander tijdelijk mee in de Superleague Formula, Paul Meijer stapte voor Borussia Dortmund in Zolder in de auto en haalde direct de poleposition. Daarna stapte de Nederlander in de wagen van Al-Ain uit Verenigde Arabische Emiraten om in Portugal en Italië te gaan rijden. Maar Meijer brak zijn hand in Vallelunga (Italië) en werd toen vervangen door de vierde Nederlander in de klasse Dominick Muermans. Meijer had nog de hoop aan de start te staan in Jerez, echter hij werd vervangen door de Belg Bertrand Baguette.