Verbeek: "Derijck heeft het zelf afgedwongen"

Timothy Derijck maakte zondag na anderhalf jaar zijn rentree bij Feyenoord. De Belgische verdediger kwam terug in het elftal omdat Kevin Hofland zich blesseerde bij het uitlaten van de hond.

"Toen ik Timothy voor het eerst zag voetballen, had ik het idee dat hij anderhalf jaar op vakantie was geweest," aldus trainer Gertjan Verbeek in het Algemeen Dagblad over Derijck. Ook in de voorbereiding liet Derijck zich niet positief zien. "Maar hij heeft zijn rug gerecht, maakt fysieke een sterke indruk en speelt goed in het tweede. Hij heeft het zelf afgedwongen."

"Aan Diego en Dwight heb je kunnen zien dat je de kans krijgt als je je blijft inzetten. Het kan snel gaan. Ik ben blij dat ik weer heb kunnen spelen. Helemaal dat we hebben gewonnen," aldus de verdediger.

"Ik was in die periode bezig met een transfer en zat met mijn hoofd niet bij Feyenoord. Dat was niet goed van me. Toen mijn transfer niet doorging, heb ik de knop omgezet. Ik heb er geen probleem mee dat ik Kevin en André voor me heb."