[SF] Uitslag Jerez race 1

Robert Doornbos heeft met zijn AC Milan-auto de eerste race in Jerez op zijn naam geschreven. De Nederlander kon dit doen nadat de auto van Adrian Valles in de laatste ronde bijna stilviel. Hiermee is Beijing Guoan FC met Davide Rigon kampioen geworden.

Valles begon met Liverpool FC van poleposition en domineerde de race. De enige die hem aan kon vallen was Andy Soucek, maar hij liet tijdens zijn pitstop de motor afslaan en viel uiteindelijk uit. Liverpool kende echter wat problemen met de auto en werd in de laatste ronde ingehaald door zeven andere coureurs.

AC Milan kon hierdoor de race winnen voor Corinthians en FC Porto. Corinthians werd echter na de race bestraft met 30 seconden penalty, omdat de pitstop niet reglementair verlopen was. Tottenham Hotspur kwam daardoor op het podium terecht. De onfortuinlijke Valles eindigde uiteindelijk als zevende. Beijing Guoan werd negende, waardoor dat team kampioen werd.

In het kampioenschap staat Beijing Guoan op 387 punten. Na deze race staan op plaats twee Liverpool, AC Milan en PSV die allen 317 punten hebben.